Vrachtwagenchauffeur die dodelijk ongeval Maldegem veroorzaakte vrij onder voorwaarden
Foto: mw
De vrachtwagenchauffeur die gisteren het dodelijk verkeersongeval in Maldegem veroorzaakte, is deze namiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Die besliste na het verhoor om de man vrij te laten, weliswaar onder strikte voorwaarden.

De 27-jarige man werd na het dodelijke ongeval in Maldegem gearresteerd. Hij was op het ogenblik van het ongeluk niet onder invloed van alcohol of drugs, maar het parket vroeg zijn aanhouding voor onopzettelijke doodslag, en onopzettelijke slagen en verwondingen. Ondertussen werd de chauffeur voorgeleid en werd, na verhoor en op basis van de elementen uit het onderzoek tot op heden, opnieuw vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

Het ongeval gebeurde dinsdagnamiddag op de E34 in Maldegem toen de vrachtwagen in op een kleine file aan een rood verkeerslicht. De balans van die aanrijding was zwaar: vier dodelijke slachtoffers van één familie, ­onder wie twee kindjes van amper drie jaar oud. Nog vijf andere voertuigen raakten betrokken bij de botsing. Twee mensen raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Een vijftal andere slachtoffers was in shock. Zij werden ter plekke verzorgd.