Kusttram op recordkoers met 2 miljoen passagiers in juli
Foto: BELGA

De afgelopen maand juli heeft de kusttram ruim twee miljoen passagiers vervoerd. Een stijging van vier procent ten opzichte van juli 2017. De kusttram ligt op koers om een nieuw zomerrecord te vestigen.

Ruim twee miljoen passagiers maakten afgelopen maand gebruik van de kusttram. Topdag was 28 juli met, volgens ramingen, bijna 80.000 reizigers. Toeristische vervoerbewijzen gingen vlotjes over de toonbank. Afgelopen maand werden bijna 370.000 dag- en meerdagenpassen verkocht, een stijging van bijna 30 procent. Ook combitickets gingen vlot de deur uit met als bestemming voornamelijk het zandsculpturenfestival, Plopsaland en Plopsaqua. Er werden een kwart meer combitickets verkocht dan juli vorig jaar.

Door die goede cijfers lijkt een nieuw zomerrecord in de maak. Vorig jaar maakten 4,2 miljoen reizigers gebruik van de kusttram tijdens de zomermaanden.

Antwerpse en Gentse trams aan zee

‘We hebben dertien trams vanuit Antwerpen en Gent naar de kust gehaald voor de zomer’, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. ‘Zo kunnen al die extra kustbezoekers genieten van de snelle en comfortabele dienstverlening van de kusttram.’

Nog belangrijker was dat er weinig tot geen noemenswaardige problemen waren, al roept De Lijn wel op voorzichtig te zijn. In juli werd de veiligheidscampagne nog versterkt met nieuwe, visueel krachtige borden op verschillende plaatsen langs de kusttramlijn. De slogan van de borden luidt: ‘Doe de vuurtoren’, waarmee toeristen worden aangespoord om links en rechts te kijken voor ze de sporen kruisen.

Kusttram op recordkoers met 2 miljoen passagiers in juli