Slachtoffer zuurgooier nog in kunstmatige coma, dader kon nog niet verhoord worden
Foto: BELGA

De vrouw die gisteren in Antwerpen werd overgoten met zwavelzuur verkeert nog steeds in levensgevaar en wordt in een kunstmatige coma gehouden. De dader kon nog altijd niet verhoord worden.

Het slachtoffer wordt verzorgd in het gespecialiseerde brandwondencentrum van het ZNA Stuivenberg. Volgens het ziekenhuis raakte ze over veertig procent van haar lichaam verbrand.

‘Opnames met deze verwondingen duren verschillende maanden en gaan gepaard met meerdere chirurgische ingrepen’, klinkt het. ‘Brandwondenpatiënten zijn erg vatbaar voor infecties en verblijven dus in gesloten steriele ruimten om infecties te voorkomen.’

Het brandwondencentrum van het Leuvense UZ Gasthuisberg zegt dat het genezingsproces van heel wat factoren afhangt. ‘Hoeveel zuur werd gebruikt, hoe sterk was de concentratie van het product, hoeveel kon er weggespoeld worden?’

Verhoor

De 40-jarige vrouw werd aan een bushalte met zuur overgoten door haar ex, die haar meer dan een jaar gestalkt zou hebben. Jean-Pierre W. was zwaar onder invloed toen het Snelle Respons Teams (SRT) hem arresteerde. Daarom kon hij nog niet worden verhoord.

Dat verhoor stond gepland voor woensdagmiddag, maar het parket deelde mee dat het moest onderbroken worden omdat de man volgens zijn advocaat niet verhoorbaar was. Donderdag wordt een nieuwe poging ondernomen. 

De man pleegde in het verleden verscheidene kleine misdrijven. Recent was er geen proces-verbaal opgemaakt voor belaging, maar het slachtoffer had wel een afspraak gemaakt bij de politie om een klacht in te dienen.