Telenet-klanten kunnen binnenkort sprekend zappen
Foto: Photo News

Telenet zal nog dit jaar zijn langverwachte nieuwe decoder voor digitale televisie testen bij 20.000 klanten. Dat heeft Telenet-topman John Porter woensdag gezegd.

Telenet belooft al lang een nieuwe decoder aan zijn klanten. De huidige generatie toestellen is niet meer geschikt voor bepaalde nieuwe technologieën. Zo kunnen er geen externe streamingdiensten zoals Netflix op draaien. Dat kan bij concurrent Proximus wel al.

Veel wilde John Porter nog niet kwijt over de nieuwigheden aan het toestel. Hij bevestigde wel dat uitzendingen in de hoge 4K-resolutie mogelijk worden, dat Netflix erop gebruikt zal kunnen worden en dat er stembesturing op zal zitten.

Hoe dat laatste werkt? ‘Gewoon praten tegen de afstandsbediening: “ik hou van Play Sports, verander het kanaal”’, gaf de ceo als voorbeeld.

Lange tijd kon spraakgestuurde artificiële intelligentie niet goed overweg met de Nederlandse taal, maar daar komt stilaan verandering in. Zo werd Googles assistent onlangs in Nederland gelanceerd.

Wanneer Telenet de decoder naar alle klanten zal beginnen uitrollen, is nog niet bekend. Telenet selecteert de testklanten op basis van verschillende technische criteria en producten. In de eerste fase zal van de testklanten regelmatige feedback verwacht worden.