Het parket van Oost-Vlaanderen heeft de aanhouding gevraagd van de vrachtwagenchauffeur die dinsdag in Maldegem een dodelijke ongeval heeft veroorzaakt toen hij inreed op een file.

De aanhouding wordt gevraagd voor onopzettelijke doodslag. De man zal later op de dag bij de onderzoeksrechter voorgeleid worden.

Het ongeval gebeurde dinsdagnamiddag op de E34 in Maldegem. De 27-jarige D.C. uit Lokeren reed er met zijn vrachtwagen in op een kleine file aan een rood verkeerslicht.

De balans van die aanrijding was zwaar: vier dodelijke slachtoffers van een familie, ­onder wie twee kinderen van amper drie jaar oud. Nog vijf andere voertuigen raakten betrokken bij de botsing. Twee mensen raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Een vijftal andere slachtoffers was in shock. Zij werden ter plekke verzorgd.

De E34 tussen Antwerpen en Knokke heeft al jaren een inktzwarte reputatie. De weg is niet aangepast aan het drukke verkeer – en dan vooral niet aan het zware vrachtverkeer tussen de havens van Antwerpen, Gent en Zeebrugge.

Een verkeersdeskundige moet achterhalen hoe het komt dat de 27-jarige vrachtwagenchauffeur D.C. uit Lokeren de auto’s voor het rode licht niet op tijd opmerkte. Mogelijk was hij afgeleid of verstrooid.