‘Vlaanderen nog op shortlist voor Tesla-fabriek’
Foto: REUTERS

Vlaanderen staat nog altijd op de shortlist voor de eerste grote Tesla-fabriek in Europa. Dat zegt Flanders Investment & Trade.

De Amerikaanse autobouwer voert volgens The Wall Street Journal gesprekken met Duitsland en Nederland. Maar ook Vlaanderen zou nog in aanmerking komen.

‘We wachten de door Tesla eerder aangekondigde aanbesteding voor de selectie van een site af, en op basis van de elementen uit die aanbesteding zal Vlaanderen haar sterke troeven als investeringslocatie benadrukken’, zegt Claire Tillekaerts van exportagentschap Flanders Investment & Trade.

Tesla-baas Elon Musk is al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie voor een zogenaamde ‘gigafabriek’ voor elektrische wagens en accu’s in Europa. De beslissing zou voor eind dit jaar zijn.

De Amerikaanse autobouwer stelt de wagens nu nog bijna allemaal samen in Fremont, in de Amerikaanse staat Californië. De accu’s worden in Nevada geproduceerd. Tesla-baas Elon Musk wil de internationale expansie van het bedrijf versnellen met nieuwe fabrieken in China en Europa, wereldwijd de twee grootste afnemers van elektrische wagens.

Bij zijn bezoek aan ons land in 2015 zei Elon Musk dat Vlaanderen zeker in de top vijf staat van potentiële vestigingsplaatsen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig