ABN Amro wil Belgische tak Société Générale overnemen
ABN Amro zegt ‘een ambitieus groeipad voor België’ te hebben. Foto: BELGAIMAGE

Het Nederlandse ABN Amro neemt de Belgische private banking-activiteiten van Société Générale over.

De Nederlandse bank ABN Amro maakt vandaag samen met het Franse Société Générale bekend dat de Nederlanders de Belgische tak van de Franse bank, die zich richt op ‘private banking’, overneemt. Private banking staat voor financiële dienstverlening aan kapitaalkrachtige particulieren.

Door de overname verdubbelt het beheerd vermogen dat ABN Amro op de Belgische markt ‘tot boven 12 miljard euro’, wat impliceert dat de Belgische tak van Société Générale zo’n 6 miljard euro in ons land beheert.

Private banking is voor ABN Amro een kernactiviteit. Het totale beheerde vermogen bedraagt 200 miljard euro. ‘Deze overname past perfect in onze strategie om onze positie in private banking in Noordwest Europa te versterken’, zegt Pieter van Mierlo, CEO ABN AMRO Private Banking.

Solange Rouschop, ceo van ABN AMRO Private Banking in België, spreekt over ‘een belangrijke mijlpaal op ons ambitieuze groeipad voor België.’

De overname moet nog worden bekeken door toezichthouders en mededingingsautoriteiten. Verwacht wordt dat de transactie in het eerste kwartaal van volgend jaar zijn afgerond.