Brugge gaat strijd aan met nachtelijke zwemmers
Enkel aan de Coupure mag er overdag gezwommen worden Foto: mvn

Nachtelijke zwemmers in de Brugse Reien zullen vanaf dinsdag meegenomen worden naar het politiebureau. Dat meldt de lokale politie van Brugge. Overtreders zullen een combitaks van 100 euro moeten ophoesten en zelf hun terugrit moeten regelen.

De afgelopen weken moest de Brugse politie geregeld mensen aanmanen om uit het water te komen, vooral aan de Coupure. Op die plaats is een frisse duik enkel toegestaan in het weekend, wanneer redders voor toezicht zorgen.

‘Zonder toezicht is zwemmen in de Reitjes best gevaarlijk. Bovendien verstoren nachtelijke zwemmers de nachtrust van heel wat omwonenden’, klinkt het bij de politie. Er kwamen immers ook heel wat meldingen binnen van geluidsoverlast door zwemmende jongeren.

De politie deed via sociale media en via de pers al vergeefse oproepen om in de late uurtjes niet meer te zwemmen. Bovendien werden ontevreden omwonenden meermaals agressief benaderd door nachtelijke zwemmers. Daarom heeft de politie nu beslist om zwemmers die betrapt worden mee te nemen naar het Politiehuis in de Lodewijk Coiseaukaai. Ze worden met andere woorden bestuurlijk aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.