Brand bij recyclagebedrijf in Helchteren onder controle
Foto: rdr

De brand bij het recyclagebedrijf Bongaerts in Helchteren die zondag uitbrak is onder controle. De brandweer is nog ter plekke om na te blussen.

Volgens burgemeester Alain Yzermans (SP.A) zal dit nog een groot deel van de dag in beslag nemen. Het is nog niet duidelijk of de brand veroorzaakt is door ontbranding door de hitte, of dat er kwaad opzet in het spel is. De politie is een onderzoek begonnen naar de oorzaak.

Er zijn geen slachtoffers gevallen bij de uitslaande brand.

De brand brak zondagavond uit in een opslagplaats voor papier, karton en plastic flessen. De verschillende opgeroepen brandweerkorpsen bleven tot diep in de nacht ter plaatse om de vuurhaard onder controle te krijgen. Daarbij kwam een grote rookpluim vrij die tot in half Limburg te zien was.

'De bijloods en een aanpalende opslagplaats zijn in de vlammen opgegaan', bevestigde de burgemeester. 'Het bedrijf zelf is gevrijwaard gebleven. Er was ook een risico voor de aanpalende bedrijven, maar men heeft dit kunnen bewaken.'

De toegangswegen tot het industrieterrein Europark zijn een tijd afgesloten geweest omdat er vanuit de nabijgelegen plas water werd aangevoerd. In de loop van de voormiddag worden de wegen weer vrijgegeven. Het bedrijf zelf, het kantoorgebouw en magazijn, is gevrijwaard en zou maandag gewoon verderwerken.