Carrie Fisher doet opnieuw mee in laatste Star Wars
Foto: AP

Disney heeft zopas de cast bekendgemaakt van de volgende Star Wars-film. De meest opmerkelijke naam is Carrie Fisher, die in 2016 overleed.

Fisher zal opnieuw gestalte geven aan prinses/generaal Leia Organa, de rol die ze al speelde sinds de allereerste Star Wars uit 1977. Regisseur J.J. Abrams gaat aan de slag met ongebruikte beelden uit Star Wars VII: The Force Awakens.

‘We hielden allemaal van Carrie Fisher’, zegt Abrams in een mededeling. ‘We vonden gewoon geen bevredigend einde aan de Skywalker-saga waar zij geen deel van uitmaakt. En iemand anders voor de rol casten of een digitaal personage gebruiken was gewoon geen optie.’

In 2016 overleed Carrie Fisher aan de gevolgen van een hartaanval op een vlucht van Londen naar Los Angeles. Ze was toen 60 jaar. Disney zei begin 2017 al dat ze niet van plan waren Carrie Fisher digitaal terug tot leven te brengen. De opnames van Star Wars VIII: The Last Jedi waren ingeblikt voor haar onverwachte dood.

J.J. Abrams zegt ook dat hij ‘de steun en de zegen’ heeft gekregen van Fishers dochter Billie Lourd om met de ongebruikte beelden te werken.

Star Wars Episode IX is het sluitstuk van de derde trilogie van het ruimte-epos, dat in 2015 met The Force Awakens nieuw leven werd ingeblazen door Disney en regisseur J.J. Abrams. Ook aan de andere acteurs van de Star Wars-saga nemen hun rol opnieuw op. Zo zal Mark Hamill opnieuw Luke Skywalker spelen, en kruipt Billy Dee Williams in de huid van Landro Calrissian. Ook de jongere generatie Star Wars-acteurs (waaronder Daisy Ridley, Adam Driver en John Boyega) is van de partij in Episode IX.

De film verschijnt eind 2019 bij ons in de zalen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig