Vrijdagavond zou er tijdens het tweede festivalweekend van Tomorrowland een incident geweest zijn met pepperspray. Een festivalganger getuigt op Facebook hoe daarbij haar bankkaart, identiteitskaart en smartphone werd gestolen. De politie heeft een onderzoek geopend.

Festivalganger Kora-Li Melis vertelt op Facebook hoe ze vrijdagavond aan het hoofdpodium van Tomorrowland belaagd werd met pepperspray. In de mensenmassa die wegvluchtte voor de pepperspray, werd ze naar eigen zeggen bestolen. Daarbij verloor Melis haar bankkaart, identiteitskaart en gsm.

Vooral om het verlies van haar smartphone is de vrouw bijzonder boos. ‘Op de sd-kaart van mijn telefoon stonden honderden foto’s van mijn kinderen, van uitstapjes en vakanties’ zegt Melis. Ze richt zich tot de dieven. ‘Deze zijn voor u totaal waardeloos en hebben voor mij een ontzettend grote emotionele waarde. Heb dan aub het lef om deze -al is het anoniem- op een of andere manier aan mij terug te bezorgen!’

De vrouw heeft intussen aangifte gedaan gedaan. De federale politie is een onderzoek gestart. De organisatie van Tomorrowland bevestigt en betreurt het incident.

Tomorrowland: ‘Proberen pepperspray te onderscheppen’

‘Pepperspray is een verboden wapen in België. Dat geld natuurlijk ook op ons festivalterrein’, zegt Tomorrowland-woordvoerster Debby Wilmsen. ‘Onze veiligheidsmensen doen bij de toegangscontroles aan het terrein hun uiterste best om dit soort voorwerpen te onderscheppen. Maar helaas valt het niet uit te sluiten dat op tienduizenden festivalgangers enkele mensen met slechte bedoelingen door de mazen van het net glippen.’

De organisatie van Tomorrowland laat nog weten dat ze geen weet heeft van gelijkaardige incidenten tijdens het eerste festivalweekend. Wel werden er meerdere smartphones van festivalgangers gestolen.