Boom op bovenleiding door storm: treinverkeer tussen Doornik en Lille-Flandres tijdelijk onderbroken
Foto: AFP

Tussen Doornik en het Franse Lille-Flandres rijden zaterdag sinds 13.00 uur weer treinen. Na de passage van een storm was er, op het Belgische deel van het traject, een boom op de bovenleiding terechtgekomen.. Ook tussen Lier en Herentals was er hinder doordat een boom op de bovenleiding dreigt te vallen.

Tussen Doornik en het Franse Lille-Flandres reden zaterdagochtend geen treinen. Na de passage van een storm was er, op het Belgische deel van het traject, een boom op de bovenleiding terechtgekomen. Daarnaast was er een andere boom die uit voorzorg weggehaald moest worden. 

Ook tussen Lier en Herentals had het onweer impact op het treinverkeer. In de buurt van Bouwel riskeerde een boom op de bovenleiding te vallen. Daardoor was een van de twee sporen versperd, met vertragingen tot 15 minuten als gevolg. De problemen waren daar rond 10 uur opgelost.

Sinds zaterdagochtend 6 uur kunnen de treinen in Diegem weer over vier sporen. Een probleem met de bovenleiding daar leidde vrijdagavond tot zware hinder voor de avondspits. Voor de evacuatie van een trein die daar stil stond werd het treinverkeer een tijd onderbroken. Rond 18.00 uur kon het treinverkeer weer hernemen op drie van de vier sporen, maar aan een vierde spoor waren dus nog controles en herstellingen nodig. Die werden rond 6 uur zaterdagochtend afgerond.