Jarig A.F. Vandevorst plant installatie in Milaan
Beeld uit de statementshow tijdens de haute-coutureweek in Parijs in januari Foto: AFP

Het Belgische modelabel A.F. Vandevorst toont zijn nieuwe collecties al even niet meer tijdens de halfjaarlijkse Parijse modeweek. Dit seizoen gaat de primeur naar Milaan, waar ook een installatie wordt voorbereid voor de vakbeurs White.

A.F. Vandevorst, het modelabel van Filip Arickx en An Vandevorst, bestaat twintig jaar. Dat werd eerder dit jaar al gevierd met de publicatie van het overzichtsboek Ende Neu, uitgegeven door Kannibaal. In september organiseert het modelabel ook een pop-upshop tijdens de vakbeurs White, die plaatsvindt van 21 tot 24 september in Milaan.

Op dat moment verwacht de Italiaanse stad ook heel wat journalisten, stilisten en inkopers naar aanleiding van de halfjaarlijkse modeweek. Daarnaast werken Arickx en Vandevorst ook aan een bijzondere installatie voor White, klinkt het nog.

Het Belgische modelabel kondigde vorig jaar grote veranderingen aan. Ze stoppen met prêt-à-portercollecties om zich te focussen op haute couture en schoenen. ‘De voorbije twintig jaar hebben ons geleerd dat we het liefst van al ontwerpen met een grote creatieve vrijheid. We gaan ons daarom in de toekomst volledig toeleggen op wat we het beste kunnen en het liefste doen’, klonk het toen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig