Conor McGregor heeft een agressieprobleem
Conor McGregor, zoals steeds strak in het pak, komt aan voor de rechtbank in New York. Foto: AP

De populaire Ierse kooivechter Conor McGregor heeft donderdag in New York verklaard dat hij schuldig is aan openbare ordeverstoring. Hij ontwijkt daardoor een gevangenisstraf.

Begin april viel McGregor enkele rivalen aan op een persmoment van het UFC (Ultimate Fighting Championship) in het Barclays Center in Brooklyn. Zo gooide hij onder meer met vuilnisbakken en een steekwagen. Er raakten twee mensen gewond, en het leverde McGregor een aanklacht voor mishandeling en vernieling op.

Voor een New Yorkse rechtbank kwam het donderdag tot een eindvonnis. McGregor pleitte schuldig voor openbare ordeverstoring, en zal daardoor niet naar de gevangenis moeten. Hij zal wel vijf dagen gemeenschapsdienst moeten doen en hij wordt op cursus gestuurd om zijn woede te beheersen. Hij moet ook alle materiële schade vergoeden die hij heeft veroorzaakt.

‘Vooruitkijken’

‘Bedankt aan al mijn vrienden, familie en mijn fans voor jullie steun’, zei McGregor na afloop van de zitting. Hij bedankte de openbare aanklagers en de rechter er ook voor dat hij nu weer vooruit kon kijken.

De hele zaak zal uiteindelijk ook niet op het strafblad van McGregor belanden. Ook komt zijn visum om te reizen en te werken in het buitenland niet in het gevaar.

Hij zal ook gewoon mogen blijven vechten. McGregors laatste wapenfeit was de ‘moneyfight’, tegen bokslegende Floyd Mayweather. Sindsdien heeft hij wel laten verstaan terug naar het MMA (mixed martial arts) te willen keren.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig