Waarom niet eens ’s nachts naar het zwembad?
Nachtzwemmen wordt (voorlopig één avond) mogelijk in Plopsaqua. Foto: Simon Mouton

Zwembaduitbaters zien brood in nachtzwemmen, nu de hittegolf officieel in het land is. Vannacht kan het onder meer in Wielsbeke en Plopsaqua

Het Wielsbeekse openluchtbad in de Hernieuwenstraat houdt vast aan een jarenlange traditie: de hitte is in het land, dus klanten zijn tot na zonsondergang welkom. In de nacht van dinsdag op woensdag waren er 400 enthousiastelingen, en het was een succes.

Ook vanavond opent het zwembad tussen 22 uur en 1 uur ’s nachts de deuren. Opnieuw wordt muziek en verlichting voorzien. Alle houders van een kortingkaart kunnen voor 2 euro binnen, mensen zonder kortingskaart betalen 4 (-12 of +55) of 6 euro.

Elders in West-Vlaanderen heeft Plopsaqua De Panne ook beslist nachtzwemmen te laten doorgaan. ‘Met de warmste dagen van het jaar willen we iedereen de kans geven om af te koelen’, zegt ceo Steve Van den Kerkhof. Vrijdagavond zal het waterpark de hele dag doorlopend open zijn tot 1 uur ’s nachts. Vanaf 20 uur betaalt iedereen kindertarief: 10,99 euro in plaats van 19,99 euro.