Verscherpte politiecontrole aan Izegems zwembad door amokmakers
Foto: credit

Het openluchtzwembad van Izegem krijgt extra bewaking nadat er eerder deze week enkele incidenten zijn geweest met Noord-Franse jongeren. Ook tassen en rugzakken zullen gecontroleerd worden.

Na de incidenten neemt burgemeester Bert Maertens (N-VA), in overleg met de politie en de sportdienst, extra maatregelen die de veiligheid in en rond het zwembad moeten garanderen.

‘De amokmakers krijgen een toegangsverbod opgelegd. Sinds gisteren is er verscherpt politietoezicht op het terrein en krijgen bezoekers de vraag om de inhoud van hun tas te tonen. Wie alcohol of drugs bij zich heeft of wie de controle weigert, krijgt geen toegang tot het zwembad’, aldus Maertens.

Dit weekend en maandag is de politie twee keer tussenbeide moeten komen om amokmakers de deur te wijzen. Ze gebruikten drugs zoals cannabis en lachgas, alcohol en ook waterpijpen, die ze binnensmokkelden. Ze belaagden andere zwembadbezoekers en intimideerden redders en personeel van de sportdienst.

‘Dit kan ik echt niet tolereren. Ons zwembad moet een ontmoetingsplaats zijn voor kinderen, jongeren, gezinnen en sporters die willen genieten van een voor- of namiddag zwemplezier. En de autoriteit van onze redders mag absoluut niet in vraag worden gesteld, laat staan dat de redders geïntimideerd worden. Het laatste dat ik wil is dat gezinnen met kinderen niet meer durven langs te komen uit schrik voor heibel’, zegt Maertens.

Medewerkers van de sportdienst vragen bezoekers nu voor ze het zwembad en de ligweide betreden om de inhoud van hun tas of rugzak te tonen en zich te identificeren. Wie alcohol, drugs of waterpijpen bij zich heeft, moet die achterlaten of krijgt een toegangsverbod. Dat laatste geldt ook voor wie de controle weigert. De maatregelen gingen dinsdag van kracht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in