Voormalig VBO-topman Rudi Thomaes is overleden
Foto: ISOPIX

Voormalig VBO-topman Rudi Thomaes is woensdag op 65-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek.

Thomaes was topman van het Verbond van Belgische Ondernemingen van 2004 tot 2012. Daar werd hij opgevolgd door huidig gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans: ‘Ik verlies een waardevolle en integere compagnon de route bij wie ik altijd terechtkon voor goede raad.’

‘Mede in naam van onze voorzitter Bernard Gilliot, de erevoorzitters en alle VBO-medewerkers bied ik onze oprechte deelneming aan zijn echtgenote Lutgarde, zijn kinderen, zijn kleinkinderen, zijn familie en al wie hem dierbaar was’, aldus Timmermans.

‘Professioneel geloofde hij rotsvast in de toekomst van de maakindustrie. De economische basis van ons land versterken, was zijn missie. In privékring hechtte hij enorm veel belang aan menselijkheid, vertrouwen, vriendschap.’

Voor zijn werk als gedelegeerd bestuurder bij de werkgeversorganisatie kreeg Thomaes in 2012 het kruis van officier in de Leopoldsorde opgespeld door (toen nog) prins Filip.

Thomaes studeerde rechten aan de Universiteit Antwerpen. Voor hij bij VBO aan de slag ging, werkte hij meer dan dertig jaar bij Alcatel en diens voorloper Bell Telephone. Na zijn afscheid bij VBO werd hij onder meer voorzitter van de raad van bestuur van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM), bekend van het Oosterweeldossier.