Te warm? Honderden mensen spreken af in koelcel Colruyt
Foto: yvan de saedeleer

Wie niet meer weet hoe hij het hoofd koel moet houden tijdens de hittegolf, heeft maar één optie meer: Colruyt. Of dat is toch wat een evenement op Facebook ons wil doen geloven.

‘Het is zover: door de aanhoudende droogte en hittegelof is code oranje van kracht in heel Vlaanderen, wat zoveel betekent als dat er flink wat maatregelen genomen worden om waterverspilling tegen te gaan’, klinkt het op de Facebookpagina met het evenement ‘Afkoeling zoeken in koelcel Colruyt’. ‘Dé oplossing: Colruyt. Colruyt? Jazeker. Daar vind je een uit de kluiten gewassen koelcel met plaats voor zowat minstens 100 heethoofden.’

De organisator van het evenement nodigt mensen uit om donderdag tussen 14 uur en 16 uur naar de koelcel van het Colruyt-filiaal in Sint-Truiden te komen, ‘en bij uitbreiding alle filialen’. Wie zich present tekent, wordt gevraagd om een zomerse outfit aan te trekken.

Het initiatief, dat niet door Colruyt zelf op poten werd gezet, aldus de woordvoerder aan De Morgen, heeft al meer dan 2.000 geïnteresseerden. Meer dan 300 mensen zouden ook effectief tot actie overgaan donderdag.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig