Ivanka Trump stopt met kledingmerk
Ivanka Trump. Foto: AFP

Ivanka Trump stopt met haar modelabel. De dochter van Amerikaans president Donald Trump gaf de leiding over het merk vorig jaar door toen ze adviseur werd van haar vader in het Witte Huis.

‘Na zeventien maanden heeft Ivanka de moeilijke beslissing genomen dat, om eerlijk te zijn tegenover de partners van het merk en de werknemers, het bedrijf er beter mee ophoudt’, verklaarde de woordvoerste van het merk Ivanka Trump dinsdag in een mededeling.

De licentieovereenkomsten worden niet hernieuwd, liet het bedrijf nog weten. Aan de contracten die nog lopen, zal voldaan worden.

Na de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten, riepen tegenstanders op hetdure merk van dochter Ivanka te boycotten. Na een online petitie beslisten de Amerikaanse winkelketens Nordstrom en Neiman Marcus ook effectief om de kleding van Ivanka Trump uit de rekken te halen.

Toch zag het kledingmerk de omzet in 2017 stijgen met 61 procent. Eind vorig jaar opende Ivanka Trump zelfs nog een eigen winkel in de Trump Tower van haar vader in New York.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig