Franstalige eenheidslijst in Sint-Genesius-Rode
Pierre Rolin. Foto: ssj

De Franstalige partijen dienen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Genesius-Rode opnieuw een eenheidslijst in. De lijst zal worden getrokken door uittredend burgemeester Pierre Rolin.

Sint-Genesius-Rode is een Vlaamse faciliteitengemeente. De Franstalige partij IC-GB (Gemeentebelangen) zwaait er de plak. IC-GB heeft in de gemeenteraad momenteel 17 van de 25 gemeenteraadszetels en levert ook de burgemeester met Pierre Rolin.

IC-GB wil dat trucje nog eens overdoen in oktober. Alle Franstalige partijen dienen opnieuw samen één lijst in.

De Vlaamse oppositie doet dat ook en noemt zich dit keer als ‘Engagement 1640’.

Ook in faciliteitengemeente Wezembeek-Oppem trekken alle Franstalige partijen opnieuw met het kartel LB-UNION naar de kiezer.

Dat is niet het geval in Linkebeek waar er naast de lijst van Damien Thiéry een tweede Franstalige groep onder leiding van schepen Yves Ghequière opkomt.

In Kraainem is een tweetalige ‘Lijst van de Burgemeester’ in de maak met burgemeester Cardon de Lichtbuer die de steun heeft van cdH, Ecolo, Open Vld en CD&V.

In Wemmel sluiten de Franstalige schepenen Vincent Jonckheere en Christine Lemmens aan bij de Vlaamse eenheidslijst die dit keer als Lijst Burgemeester (LB) naar de kiezer trekt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in