De Belgische toerist die bij de bosbranden in Griekenland vermist was geraakt, is overleden. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) bevestigd. In totaal zijn er al meer dan zeventig doden gevallen.

'We hebben helaas de bevestiging gekregen dat onze vermiste landgenoot is overleden', aldus minister Reynders op Twitter. 'Onze ambassade staat zijn jonge zoon en zijn familie bij in deze moeilijke momenten.'

Buitenlandse Zaken bevestigt verder dat het slachtoffer samen met zijn zoon deel uitmaakte van een groep die op reis was in de omgeving van de kuststad Mati. Ze verbleven allemaal in hetzelfde hotel, van waaruit ze geëvacueerd zijn. 

De Belgische ambassade in Athene maakt intussen contact met de Griekse autoriteiten om de situatie van onze landgenoten op te volgen. Ze heeft weet van 31 Belgen die momenteel nog in Griekenland zouden vertoeven. 'Er zijn nog vijf andere Belgen waarmee we contact proberen te leggen', meldt Reynders.

74 doden

Intussen zegt het Rode Kruis dat het dodental dinsdagavond al is opgelopen tot 74. 'Het aantal slachtoffers blijft maar stijgen', klinkt het. Er is sprake van meer dan tweehonderd gewonden. Het gaat dan ook over de ergste bosbrand in Griekenland in meer dan tien jaar. Heel wat mensen konden enkel via de zee ontsnappen aan het vuur. Vissers, de kustwacht en omwonenden hebben met hun boten meer dan 700 mensen gered. Duizenden mensen zijn dakloos en moeten de nacht doorbrengen in openlucht, in de auto of in sporthallen.

Premier Tsipras heeft de noodtoestand afgekondigd in het getroffen gebied.

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in