Politieactie in Maximiliaanpark om migranten te verdrijven
Foto: Photo News

De politie heeft maandag opnieuw een actie gehouden in het Maximiliaanpark aan het Brusselse Noordstation om migranten te verdrijven, meldt VTM Nieuws. Daarbij werden vier migranten opgepakt.

De stad Brussel wil de toestroom van migranten naar het Maximiliaanpark afstoppen, omdat de stad klachten krijgt van omwonenden. Veel van de migranten in het Maximiliaanpark zijn niet van plan om asiel aan te vragen in België, dus kan de nabijheid van de Dienst Vreemdelingenzaken geen reden meer zijn om in het park te verblijven, redeneert de stad.

‘Het park moet opnieuw van de omwonenden worden’, zei eerste schepen Alain Courtois (MR). vorige week in de krant L’Echo. ‘Als we niets doen, ziet het park er binnen vijf jaar nog hetzelfde uit.’

Courtois zat al samen met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Hij wil een plan met drie maatregelen. De federale politie moet de instroom tegenhouden, de illegale migranten die er al verblijven moeten naar een andere plaats worden gebracht en de lokale politie moet de controles opdrijven.

De politieactie die maandag plaatsvond, waarbij vier migranten werden opgepakt voor weerspannigheid, had evenwel weinig effect. Enkele uren later was het grootste deel van de migranten alweer teruggekeerd, meldt VTM Nieuws.