Replica van neushoorn valt ten prooi aan Antwerpse vandalen
Foto: joris herregods
Opnieuw is een van de replica’s van dieren van de Zoo van Antwerpen het slachtoffer geworden van vandalen. Ditmaal is het de levensgrote nepversie van een neushoorn die werd toegetakeld. Het beeld stond nog maar net te pronken op het pas geopende Operaplein.

Niet alleen het beeld op het Antwerpse Operaplein lijkt levensecht, ook de manier waarop het is verminkt. Net als in de natuur wel eens jammerlijk gebeurt, is deze neushoorn ontdaan van zijn hoorn. De dromedarissen die enkele meters verwijderd staan van de neushoorn werden gelukkig met rust gelaten.

Andere replica’s van dieren brachten het er eerder bekaaider van af. Zo verdwenen de krokodillen aan de Kaaien even, verloor de olifant aan het Mechelseplein een van zijn slagtanden, werd de zebra aan het Vleminckveld beklad en werd de gorilla op de Meir van zijn sokkel geduwd. De stad Antwerpen zal de beschadigde beelden herstellen.

De replica’s van de dieren staan nog tot eind deze maand in het Antwerpse straatbeeld ter ere van 175 jaar Zoo Antwerpen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig