Collectie van Robin Williams onder de hamer
Foto: Reuters
De verzameling van de in 2014 overleden Amerikaanse acteur Robin Williams en van diens echtgenote Marsha komt op 4 oktober onder de veilinghamer. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel. Dat heeft veilinghuis Sotheby's in New York vrijdag meegedeeld.

Robin Williams werd wereldwijd bekend met (meestal komische) rollen in films als 'Good Morning, Vietnam', 'Dead Poets Society' en 'Mrs. Doubtfire. Naast acteur en komisch talent was Williams ook een fervent verzamelaar van allerhande artefacten, memorabilia en kunstwerken. Zowel de acteur als zijn vrouw Marsha waren filantropen en promootten verschillende goede doelen. 

Veilingshuis Sotheby's maakte al bekend dat er een 40-tal horloges uit Williams privécollectie, meubels van het koppel, heel wat film memorabilia en kunst van onder andere Banksy aan bod zullen komen bij de herfstveiling. Onder de vele topstukken bevinden zich ook een Griffoendorcape, gedragen door Daniel Radcliffe in de Harry Potter films en een eerste uitgave van het wereldberoemde boek 'Waiting for Godot' van de Ierse schrijver Samuel Beckett. 

Meer stukken en hun prijskaartje vind je hier.