Negen gewonden bij mesaanval op bus in Duitsland
De bus waarop een man verschillende gewonden maakte. Foto: AP/TNN/DPA
Negen mensen zijn vrijdag gewond geraakt bij een mesaanval op een bus in Noord-Duitsland. De dader kon overmeesterd worden.

De aanval vond plaats op een lijnbus in de stad Lübeck  Toen de politie massaal ter plaatse kwam, hadden andere passagiers de dader overmeesterd. Vervolgens werd hij gearresteerd.

De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Sleeswijk-Holstein, Hans-Joachim Grote (CDU), zegt vrijdagavond dat er bij de aanval negen gewonden vielen. Zes mensen kregen een messteek, drie anderen werden op een andere manier verwond. Zo kreeg de buschauffeur een vuistslag.

Volgens Ulla Hingst, de procureur-generaal van Lübeck, is de aanvaller een 34-jarige Duitse staatsburger. 'Het is mogelijk dat hij in een ander land is geboren', voegde ze daaraan toe. Volgens de Lübecker Nachrichten is de man geboren in Iran, maar woonde hij al jarenlang in Duitsland. Rond zijn motief voor de aanval is nog geen duidelijkheid.

Mijnontruimingsdienst

Nog volgens Hingst kwam de mijnopruimingsdienst na de aanval ter plaatse om in de bus een verdachte rugzak te onderzoeken. ‘Voorlopig is niets uit te sluiten, ook een terroristisch motief niet’, zei Hingst.

Volgens ooggetuigen had de buschauffeur de reflex om de deuren van zijn bus te openen, zodat zijn passagiers konden wegvluchten. 'Passagiers sprongen schreeuwend uit de bus', zegt een omwonende aan de Lübecker Nachrichten. 'De dader ging te werk met een keukenmes.'