AC Milan mag na beroep toch Europa in
Foto: AFP

AC Milan mag volgend seizoen dan toch Europees voetbal spelen. De Europese voetbalbond UEFA had de Italiaanse voetbalploeg uitgesloten van de Europa League wegens inbreuken tegen de financiële fair play. Milan vocht die straf succesvol aan bij het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne.

Het TAS annuleerde vrijdag de Europese uitsluiting van AC Milan, dat vorig seizoen op de zesde plaats in de Serie A eindigde en zich zo kwalificeerde voor de Europa League. Het Sporttribunaal stuurde de zaak terug naar de UEFA die nu met een “passende disciplinaire maatregel” op de proppen moet komen.

Het TAS bevestigde wel dat Milan de break-evenvereiste niet had gehaald. AC Milan gaf in de afgelopen drie jaar aanzienlijk meer geld uit dan dat het binnenhaalde. Vorige zomer werd voor bijna 200 miljoen euro aan nieuwe spelers aangetrokken, daar stonden slechts enkele tientallen miljoenen euro’s aan inkomsten tegenover. Tegelijk werd een grote lening afgesloten bij het Amerikaanse investeringsfonds Elliott.

In april verkocht gewezen Italiaans premier Silvio Berlusconi de prestigieuze club voor 740 miljoen euro aan een groep Chinese investeerders, geleid door de onbekende Li Yonghong. Sindsdien bekijkt de UEFA de financiële bewegingen rond de club met argwaan.