Wolf gespot in Wallonië
(themabeeld) Foto: AFP
Volgens Waals minister van Natuur René Collin (CDH) loopt er opnieuw een wilde wolf rond in het natuurgebied van de Hoge Venen, in de provincie Luik.

Collin verwijst in een persbericht naar het Reséau Loup, een Waals meldpunt voor wolven, dat beweert een foto te hebben van einde juni waarop een wolf te zien is. Die foto werd genomen met een zogeheten valstrik-camera.

Een expert van het Franse Agentschap van de Jacht en de Fauna bevestigt dat het om een wolf gaat omwille van het witte mondmasker, de donkere zadellijn op de rug, de korte staart en de vorm van de poten.

‘Het is best mogelijk dat er zich een wolf ophoudt in de Hoge Venen’, reageert Jan Loos, afgevaardigd bestuurder van Landschap vzw, de vereniging achter het meldpunt Welkom Wolf. ‘Maar ik blijf sceptisch tot ik de foto heb gezien waarop de wolf te herkennen is. Er zijn namelijk de laatste jaren zoveel wolven "waargenomen" in de Ardennen door jagers en boswachters dat de bossen er vol van moeten zitten.’

Begin dit jaar werd voor het eerst in meer dan honderd jaar een wolf gespot in Vlaanderen. Het dier kreeg de naam Naya. Wat later kreeg ze een mannelijke metgezel, maar die werd doodgereden nog voor hij een naam kreeg. Einde maart liet Naya zich voor het eerst filmen.