‘Dr. Bumbum’ is opgepakt
Foto: EPA-EFE

Na vier dagen op de vlucht is de Braziliaanse esthetische chirurg Denis Furtado, die zich ‘dr. Bumbum’ liet noemen, donderdag opgepakt in Rio de Janeiro.

Furtado is gearresteerd in een kantoorgebouw in de westelijke wijk Barra da Tijuca na een anonieme tip over de telefoon, zegt de politie. Ook zijn moeder is op verdenking van medeplichtigheid gearresteerd.

De 45-jarige arts wordt beschuldigd van doodslag en bendevorming. Hij werd sinds zondag opgespoord. De man wordt ervan beschuldigd tijdens een clandestiene operatie de dood van een patiënte te hebben veroorzaakt.

Bankierster Lilian Calixto (46) was eigenlijk een natuurlijke schoonheid. Maar zoals veel Braziliaanse vrouwen wilde ze graag wat steviger billen. Dus trok ze naar Rio, naar dokter Denis Furtado. Fur­tado of ‘Dr. Bumbum’ geniet in Brazilië enige bekendheid, dankzij televisieoptredens en de sociale media. Op Instagram had hij 650.000 volgers.

De ingreep vond afgelopen zaterdag plaats in Furtado’s flat in een chique wijk in Rio de Janeiro. De televisiedokter was nauwelijks begonnen met de injecties toen het misliep. Calixto kreeg ademhalings­moeilijkheden, haar toestand ging zienderogen achteruit. Furtado bracht haar nog ijlings naar het ziekenhuis, waar ze rond elf uur ’s avonds in kritieke toestand werd opgenomen. Twee uur later, minder dan drie uur na de injecties, overleed ze.

Wat er juist is misgegaan, wordt nog ­onderzocht. Volgens Braziliaanse media injecteerde ‘Dr. Bumbum’ PMMA, een stof die plastisch chirurgen meestal gebruiken om rimpels weg te werken, en die normaal ­alleen in kleine hoeveelheden toegepast wordt. PMMA is ook bekend in kringen van bodybuilders.