Beyoncé en Jay Z mogen niet filmen in Colosseum
Foto: rr
De Amerikaanse zangeres Beyoncé en haar man Jay Z wilden graag een videoclip opnemen in het Colosseum in Rome, maar kregen daar geen toelating voor. Het Italiaanse Ministerie van Cultureel Erfgoed heeft hen de toegang tot het monument geweigerd.

Het powerkoppel huurde eerder het hele Louvre in Parijs af om er hun videoclip ‘Apeshit’ op te nemen, maar nieuwe plannen om in een monument binnen te geraken voor opnames zijn in het water gevallen.

Beyoncé, Jay Z en hun filmploeg hadden in het weekend van 7 en 8 juli, toen ze in Rome waaren voor hun tournee, graag wat tijd doorgebracht in het Colosseum, maar ze waren te laat om een aanvraag in te dienen, weet Vanity Fair.

Op die data was het amfitheater al bezet door de Italiaanse wetenschapper Alberto Angela. Het koppel mocht er dus niet in. Intussen zou er wel een nieuwe aanvraag ingediend zijn, die nu wordt bekeken. Wat Beyoncé en Jay Z er precies willen opnemen, is niet bekend.

Het zou alvast niet de eerste keer zijn dat Queen B beroep doet op het Romeinse bouwwerk. In 2005 nam ze er een reclamefilpje op voor drankenproducent Pepsi.