Alexa Chung plant voor het eerst defilé in Londen
Foto: Photo News

De kalender van de modeweek in Londen krijgt er in september een grote naam bij. Alexa Chung zal er anderhalf jaar na de lancering van haar eigen modelabel voor het eerste een catwalkshow organiseren.

Het Britse model en presentatrice Alexa Chung wordt geroemd om haar eigen stijl en die troef leverde haar doorheen de jaren al heel wat samenwerkingen op. Het luxemerk Mulberry vernoemde in 2009 zelfs nog een handtas naar haar. In mei vorig jaar zette de it-girl uiteindelijk de stap naar een eigen kledinglijn. Geen eenmalige collectie maar een uitgebreide lijn met een honderdtal stukken (inclusief schoenen, juwelen en accessoires) die goed werd onthaald door de kenners.

De 34-jarige Chung vindt het nu tijd voor de volgende stap, en zal op de Londense modeweek in september voor het eerst een defilé organiseren om haar nieuwste collectie voor te stellen, zo kondigde ze vandaag zelf aan op Instagram.

Het is al de tweede grote naam die de Londense modeweek mag bijschrijven op zijn kalender. Ook Victoria Beckham zal in september haar nieuwste collectie voorstellen in de Britse hoofdstad in plaats van New York, om de tiende verjaardag van haar label te vieren. Daarnaast kijken modeliefhebbers ook uit naar het debuut van Riccardo Tisci bij Burberry.