Er zwemt een haai rond in New York
Een stukje van de dader. Foto: reuters

Aan Fire Island, 80 km ten oosten van Manhatten (New York), hebben twee kinderen verwondingen opgelopen. Het heeft er alle schijn van dat een haai de dader is en dan zou het de eerste haaienaanval zijn zo dichtbij New York in 70 jaar.

Een 13-jarige jongen was aan het surfen aan Fire Island toen hij een stekende pijn voelde aan het been. Niet erg overigens, hij werd verzorgd in het ziekenhuis, kreeg een grote windel en mocht thuis verder herstellen.

Uit het been van de jongen werd een scherp voorwerp gehaald dat heel erg op een haaientand gelijkt en dat nu verder wordt onderzocht.

Niet zo ver daarvandaan, op het strand van Sailors Haven in Brookhaven, werd een meisje van 12 aangevallen. Ze stond tot haar middel in het water toen ze pijn voelde en een vin zag. Haar been zat helemaal onder het bloed. Volgens haar was de haai die haar aanviel zowat een meter lang. Dokters bevestigen alvast dat de wonden van het meisje veel weg hebben van een bijtwonde door een vis.

Op die plaats zijn haaienaanvallen erg zeldzaam, zo vernam The Guardian van een verantwoordelijke van het Ocean Beach Fire Department. Er zijn tien gevallen bekend, het meest recente dateert al van 1948.

Het strand van Fire Island is voorlopig gesloten.