Trump opnieuw verkeerd begrepen: 'Rusland viseert wel nog altijd VS'
Donald Trump sprak woensdag de pers toe. Foto: REUTERS
Rusland viseert wel degelijk nog altijd de Verenigde Staten. En dat is ook wat de Amerikaanse president Donald Trump gelooft, aldus zijn woordvoerster Sarah Sanders.

'Hij gelooft dat ze zich opnieuw zouden kunnen richten op Amerikaanse verkiezingen, de bedreiging bestaat nog steeds', aldus Sanders. Nog maar enkele uren eerder kreeg Trump de vraag of Rusland nog steeds de VS viseert. 'Nee', antwoordde Trump. Volgens Sanders bedoelde de president dat hij niet wilde antwoorden op vragen. 'Ik heb intussen met de president gesproken, en hij heeft die vraag niet beantwoord.'

Toch leek hij die 'nee' nog een keer te herhalen, en praatte hij daarna nog een minuut met de aanwezige journalisten. In die minuut zei hij onder meer dat er nooit eerder een president was die zo streng was voor Rusland. ‘President Poetin weet dat beter dan wie ook, en zeker beter dan de media. Poetin is daar niet gelukkig mee.’

Gloeiend rood

'We zetten stappen om ervoor te zorgen dat zulke zaken niet meer gebeuren', aldus nog Sanders, die het had over 'moedige hervormingen'.

Dan Coats, de Republikeinse Director of National Intelligence zei vrijdag nog dat de waarschuwingssignalen voor cyberbedreigingen tegenover de VS ‘gloeiend rood’ staan. Hij maakte daarbij de vergelijking met de waarschuwingssignalen voor de aanslag van elf september 2001, die toen ook ‘gloeiend rood’ stonden.