De 4 beste films van de week
Foto: rr
Te warm? Koel af in de cinema met een Australische western waar… de hitte van afspat. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

Sweet country

Australische western.


Een man op de vlucht voor de gebroken arm der wet: ‘Sweet country’ is een prachtige western over het onrecht dat Aboriginals wordt aangedaan in de uitgestrekte outback van Australië. Regisseur Warwick Thornton is van opleiding chef fotografie en dat is eraan te zien: de eindeloze landschappen, maar ook de mensen komen prachtig in beeld. Zo droog is de zoutvlakte dat je er dorst van krijgt.

naar de recensie >

een interview met regisseur Warwick Thornton >

 

 

2

Hereditary

Nergens akeliger dan thuis.


Creepy kind: check. Spirituele séances: check. Familiedrama: dubbelcheck. En toch slaagt ‘Hereditary’ erin om een nieuwe twist te geven aan het horrorgenre die nog lang na je bezoek aan de cinema door je hoofd blijft spoken.

naar de recensie >

 

 

3

Incredibles 2

Familie superhelden.


Veertien jaar was er nodig eer de familie Incredible wou terugkeren voor nieuwe avonturen. Recensent Ruben Aerts zag hoe animatiestudio Pixar erin slaagt ‘om haar liefde voor animatie aanstekelijk en oprecht te houden’

naar de recensie >

 

 

4

Love, Simon

Verliefdheid is verliefdheid.


Daarvoor moest het dan 2018 worden: de eerste romantische tienerkomedie over een jongen die op jongens valt. En daar maakt de film niet eens een issue van. Recensent Orlando Verde zag ‘een eerlijke combinatie van romantische komedie, maatschappelijk geëngageerd tienerdrama en coming of age’. En het is nog geestig ook.

naar de recensie >