Elon Musk verontschuldigt zich na uitschelden Britse duiker voor pedofiel
Foto: REUTERS

De Tesla-miljardair Elon Musk heeft zich via Twitter verontschuldigd voor zijn uithaal naar een Britse duiker die betrokken was bij de door de hele wereld gevolgde redding van vermiste Thaise voetballertjes uit een grot. Musk had de Brit in een tweet een pedofiel genoemd.

‘Ik verontschuldig me tegenover meneer Unsworth en de bedrijven die ik als directeur vertegenwoordig. Ik, en alleen ik, heb een fout gemaakt’, tweette Musk woensdagochtend. Hij voegde daaraan nog toe dat hij de tweet had verstuurd in een 'vlaag van woede', nadat Unsworth volgens Musk zelf 'meerdere leugens had verspreid'.

De ruzie tussen Musk en duiker Vern Unsworth begon nadat die laatste eind vorige week had gezegd dat de duikboot die Musk had laten ontwerpen om de voetballertjes uit de grot te halen, verloren tijd en moeite was. ‘Hij kan hem steken waar het pijn doet’, had Unsworth gezegd.

 

‘Weet je wat, wij zullen zelf een video maken van onze mini-duikboot die helemaal naar de juiste Thaise grot navigeert’, had Musk daarop zondag getweet. ‘No problemo. Sorrypedo guy, je hebt er echt om gevraagd.’

De gratuite belediging van Musk kwam hem op heel wat kritiek te staan, zelfs nadat hij de tweets had verwijderd. Investeerders bleken zich zorgen te maken over de onwaarschijnlijke uitlatingen en de mogelijke gevolgen, aangezien Unsworth met een rechtszaak dreigde: het aandeel van Tesla verloor 3,58 procent.

De Brit heeft nog niet gereageerd op de verontschuldigingen van Musk.