Raf Simons brengt na dertien jaar parfum terug bij Calvin Klein
Foto: Calvin Klein

De Belgische ontwerper Raf Simons staat als creatief directeur aan het roer bij Calvin Klein. Hij blaast nieuw leven in de parfumafdeling van het modemerk.

Simons dook bij zijn aanstelling in 2017 direct in de parfumcollectie van Calvin Klein omdat het volgens hem veel zegt over het erfgoed van het merk. ‘Het was duidelijk dat we een nieuwe parfum moesten ontwikkelen, om een nieuw hoofdstuk van het verhaal te beginnen’, vond Simons.

Het is dertien jaar geleden dat Calvin Klein nog een parfum uitbracht. Die nieuwe geur kreeg de naam ‘Women’, en ruikt naar verse eucalyptus, cederhout van Alaska en oranjebloesem. Voor de campagne werden actrices Lupita Nyong’o en Saoirse Ronan gestrikt.

 

 

De nieuwe parfum komt op 15 augustus in de rekken in onder meer Macy’s in New York en Harvey Nichols in Londen, en het is nu al online te verkrijgen in de VS.

Het is niet de eerste verandering die Simons doorvoert bij het merk, zoals onder andere een nieuw logo en een nieuwe jeanslijn. De keuze voor een nieuw parfum is niet onlogisch, de oudere geuren zijn nog altijd een grote bron van inkomsten.