Brussel overweegt drones als steun voor ambulance
Foto: REUTERS

De stad Brussel bekijkt of drones de hulpverleningsdiensten kunnen versterken. Dat zou kunnen door bijvoorbeeld defibrillatoren te vervoeren naar plaatsen waar ze sneller raken dan ambulances

De stad Brussel ondertekende hiervoor dinsdag een intentieverklaring bij het Urban Air Mobility-initiatief (UAM). Dat is een project voor stedelijke luchtmobiliteit van het Europees innovatiepartnerschap voor slimme steden en gemeenschappen (EIP-SCC).

Dat heeft de Brusselse burgemeester Philippe Close samen met federaal minister van Mobiliteit François Bellot dinsdag bekendgemaakt. De hulpdiensten werken mee aan het onderzoek.

Het vervoeren van de defibrillator kan een hartstilstand verhelpen, maar de stad wil ook al verder kijken. Ze ziet ook heil in het gebruik van drones voor innovatieve oplossingen rond nieuwe mobiliteit en transport, zoals dat van bloedzakjes in kritieke situaties.

‘Door te laten zien dat we in staat zijn te innoveren en te anticiperen op het gebruik van drones om levens te redden, toont Brussel zich van zijn beste kant’, zegt burgemeester Philippe Close.

Het doel van het UAM-initiatief is om steden, burgers, bedrijven en andere belanghebbenden samen te brengen om het onderzoek naar praktische toepassingen, zoals het gebruik van drones, te versnellen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig