Samusocial kan zelfs geen waterflesjes meer kopen
Foto: rr

De daklozenorganisatie Samusocial is door het schandaal over het gegraai bij het vroegere bestuur veel sponsors verloren. Daardoor is de werking in gevaar: de organisatie kan zelfs niet eens meer voldoende flessen water kopen om de Brusselse daklozen te helpen tijdens deze hitte.

De vertrouwenscrisis bedreigt de hulp die de medisch-sociale teams aan daklozen kunnen bieden. Volgens de organisatie zijn er 15.000 flesjes water tekort om de zomer goed door te komen.

Om het aantal partners weer op te krikken, lanceert de Brusselse daklozenorganisatie dinsdag een videocampagne. Daarin wordt een dakloze in hartje zomer ondergesneeuwd en houdt hij een bordje vast met het opschrift: ‘Wacht niet tot de winter om u over ons te bekommeren.’

Samusocial wil het grote publiek daarnaast duidelijk maken dat de organisatie vandaag op een correcte manier functioneert en het schandaal volledig achter zich heeft gelaten. ‘Er is een nieuwe leiding die afkomstig is uit de burgermaatschappij en die werkt met één enkele doelstelling: de vereniging op het juiste spoor zetten en ze uitbouwen tot een voorbeeld van goed en transparant bestuur’, benadrukt de organisatie in een persbericht.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig