N-VA zet aantal jongeren op de kieslijst
Meter Manuela (links) met Robin, Jonas, Roel en Jone. Foto: mvl

De meter van de jongerenwerking van N-VA Affligem, Manuela Popescu, maakte bekend dat de partij ook deze keer enkele jongeren een kans wil geven.

Zo krijgt huidig gemeenteraadslid Jonas Van Vaerenbergh (24) uit Essene de vierde plaats toegewezen. In 2012 was hij nog één van de jongste raadsleden in Vlaanderen. Ook Roel Van den Bossche (19) uit Hekelgem krijgt een plek op de lijst. De rechtenstudent wil zich ervoor inzetten dat de jeugd bewuster Vlaams wordt.

Ergotherapiestudent Jone Van Gool (19) uit Essene die graag de handen uit de mouwen steekt als jobstudent in het woonzorgcentrum Van Lierde of 's weekends in restaurant Mie Katoen wil een frisse kijk op de Affligemse jeugdwerking ontwikkelen, net als Robin Suls (20) uit Hekelgem. De student lerarenopleiding hecht veel belang aan de Vlaamse identiteit en wil meer inspraak voor jongeren los van de bestaande jeugdverenigingen.

Ook Manuela Popescu (40) zal zelf op de lijst staan op plaats 14. De Teralfense groeide op in Roemenië maar woont al sinds 2000 in Affligem. Ze heeft dan ook een uitgesproken visie op integratie. Het is de tweede keer dat ze op de lijst staat. “Jeugd is onze toekomst en Jonas heeft de voorbije jaren aangetoond dat studies combineren met politieke inzet wel degelijk mogelijk is. Robin, Roel en Jone verdienen dus ook zichtbare plaatsen. Zij zullen terug te vinden zijn op plaatsen 9, 10 en 11.”

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig