Mogwai: Overtuigende thuismatch
Foto: koen Bauters
We kregen een 'thank you' na elk nummer, maar eigenlijk was dat niet nodig. Mogwai liet z'n instrumenten voor zich spreken, en we hingen ruim een uur aan hun lippen.

Het was zondagavond een quasi thuismatch voor de band, die zondagavond al voor de vierde keer in het Minnewaterpark stond. 'It's a wonderful place to play music', en we konden hen geen ongelijk geven. In 2011 speelden ze nog als afsluiter, deze keer fungeerden ze als oerknal voor de eveneens overwegend instrumentale Nils Frahm. Bij Mogwai voerden piano's enkel in 'Friend of the night' en 'I'm Jim Morrison, I'm dead' het hoogste woord, verder waren het vooral gitaren die hun zegje mochten doen.

Afscheid van de drumster

Hoe donkerder het park, hoe luider de Schotse postrock weerklonk. Het was een ietwat emotionele show, want de groep nam afscheid van tijdelijke drumster Cat Myers. Later deze week hervat de band z'n tournee in Frankrijk, en waarschijnlijk neemt vaste drummer Martin Bulloch na een langer dan verwacht ziekteverlof weer de drumvellen voor z'n rekening. Verder was de bas van Dominic Aitchison vrij overtuigend aanwezig, en dus kreeg u er de trilplaatkuur op de plankenvloer gratis bij.

Of u nu met de ogen dicht in ellipsen draaide of de vuisten in de lucht wierp, het gebeurde dankzij dit Mogwai met extra overtuiging.