Naakte vrachtwagenchauffeur richt ravage aan in Bierbeek
Foto: NSB

Een vrachtwagenchauffeur heeft vrijdagnamiddag rond 17 uur een spoor van vernieling aangericht in Lovenjoel, een deelgemeente van Bierbeek. Hij ramde verschillende auto’s, een bestelwagen en een bus van De Lijn. Volgens getuigen vluchtte de man daarna naakt weg.

De vrachtwagen kwam tot stilstand op het kruispunt van de Tiensesteenweg en de Pellenbergstraat in Bierbeek. Het gevaarte - een truck van de Jost Groep - had net daarvoor een ravage aangericht. Over een afstand zo’n 500 meter ramde de vrachtwagen verschillende voertuigen.

De schade was groot: twee voertuigen belandden in de gracht, een vrouw die in een derde auto zat liep lichte verwondingen op aan haar been. Vervolgens ramde de vrachtwagen een bestelwagen van De Watergroep en een bus van De Lijn. Vier passagiers van die bus liepen verwondingen op bij de crash. Hoe ze eraan toe zijn, is nog onduidelijk.

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren, is ook nog onduidelijk. Politie en ziekenwagens kwamen massaal ter plaatse om de gewonden te verzorgen en vaststellingen te doen. Een helikopter van de politie werd opgeroepen om sneller een overzicht te krijgen van het hele traject.

De chauffeur van de vrachtwagen probeerde na het ongeval te voet weg te vluchten. Volgens ooggetuigen was hij naakt. De man is intussen gevat door de politie.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig