Zimbabwe lanceert ruimtevaartorganisatie
President Emmerson Mnangagwa op een verkiezingsbijeenkomst in Bindura, Zimbabwe. Foto: REUTERS

De Zimbabwaanse president Emmerson Mnangagwa heeft een eigen ruimtevaartorganisatie gelanceerd. Die zal volgens hem bijdragen aan de ‘modernisering en de industrialisatie van het land’. De aankondiging komt er drie weken voor de algemene verkiezingen.

De nieuwe Zimbabwaanse ruimtevaartorganisatie zou observatiesatellieten, gps-systemen en drones inschakelen met de bedoeling de land- en mijnbouw in het land te verbeteren.

Volgens President Mnangagwa (75) zou het plan de economische situatie in zijn land versterken. ‘Onze economie moet steunen op een verstandige ontginning van onze natuurlijke rijkdommen en op de industrialisering van onze grondstoffen’, zei de president.

Mnangagwa, die president werd nadat legeraanvoerders Robert Mugabe (94) vorig jaar aan de kant hebben schoven, voert dezer dagen campagne voor de parlements- en presidentsverkiezingen in Zimbabwe op 30 juli. Hij belooft de werkloosheidsgraad van 80 procent terug te schroeven door te investeren in infrastructuur en door buitenlandse investeringen aan te trekken.