Politieman zwaargewond na aanval van jongeren
Foto: rdb

Agenten van de Brusselse politie zijn dinsdagnacht na hun diensturen aangevallen door jongeren. Eén agent kreeg een kassei tegen het hoofd en moest naar het ziekenhuis.

Enkele hechtingen en mogelijk blijvende gehoorschade is de zware tol die een agent van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene moet betalen na een onrustige dinsdagnacht in Brussel. De man had er net zijn shift op zitten en wilde met collega’s naar huis toe, maar werd aangevallen door jongeren op de Antwerpsesteenweg. Die gooiden met flessen en stenen naar hun wagen.

Eén kassei vloog door het open raam tegen de slaap van de agent. Hij was meteen buiten bewustzijn. Pas in de ziekenwagen kwam hij weer bij, maar het zag er lange tijd niet goed uit voor de man. Uiteindelijk mocht hij woensdagmiddag het ziekenhuis verlaten.

Grote frustratie bij collega’s

Het zijn jongeren uit de wijk van de Antwerpsesteenweg die volgens enkele agenten al langer problemen veroorzaken. Ook een drietal voertuigen van agenten raakte dinsdagnacht beschadigd. ‘Het probleem sleept er al meer dan een jaar aan en er wordt niks aan gedaan. Dit leidt tot grote frustratie bij de collega’s’, klinkt het. Agenten worden in de buurt wel vaker door de ‘jeugd’ op de proef gesteld en kregen zelfs al de raad om er tussen te komen met ‘de nodige voorzichtigheid.’

Camerabeelden

Verdachten zijn er na het zware voorval van dinsdagnacht nog niet opgepakt. ‘Maar we nemen dit wel serieus op’, zegt Gilles Dejemeppe van het Brusselse parket. ‘Er werd een onderzoek opgestart voor vrijwillige slagen en verwondingen ten aanzien van politieagenten. Mocht later blijken dat de verdachte bewust het hoofd viseerde van de agent, kan dat nog worden opgetrokken naar een dossier voor poging doodslag. We hopen alleszins een verdachte te identificeren met behulp van de camerabeelden.’