Politieke beweging Anders trekt zeer ambitieus naar de verkiezingen
De politieke beweging Anders wil “een nieuwe dynamiek in de gemeente brengen, na 18 jaar met dezelfde bewindsploeg.” Foto: cte

De politieke beweging Anders is klaar met haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, én ze is klaar om de macht te grijpen. “Onze gemeente verdient na achttien jaar met dezelfde bestuursploeg een nieuwe dynamiek”, zegt lijsttrekker Trees Van Eykeren.

Drie kleinere partijen - Vlaams Belang, Content Assnee en EVA (Echt Voor Assenede) - kunnen straks misschien scherprechter spelen, maar het ziet er naar uit dat de gemeenteraadsverkiezingen in Assenede een strijd worden tussen twee grote kampen: SamenPlus van burgemeester Philippe De Coninck en Anders van Trees Van Eykeren.

Van Eykeren, die al twee verkiezingen met CD&V tevergeefs de strijd aanging tegen SamenPlus, verandert nu het geweer van schouder. Ze slaagde er deze keer in om mensen van CD&V en N-VA en een aantal onafhankelijken te verenigen in de nieuwe politieke beweging Anders.

“Als je de stemmen samentelt die CD&V en N-VA bij de vorige verkiezingen samen haalden, was er slechts een verschil van 149 stemmen. We zijn ambitieus en gaan daarom voor een absolute meerderheid.”

Drie speerpunten

Anders trekt met drie grote speerpunten naar de verkiezingen: leefbaarheid, veiligheid en dienstverlening. Van Eykeren: “Er is bezorgdheid om de leefbaarheid van de vier dorpskernen. Inwoners willen dat onze dorpen hun identiteit en ziel behouden, dat men er boodschappen kan doen, dat er een gezellig terras is, dat er een groene long is. We zetten in op maatregelen die onze dorpen doen bruisen.”

“Ook op het gebied van verkeersveiligheid wil Anders een inhaalbeweging doen. Onze gemeente is absoluut niet veilig voor voetgangers en fietsers. Er is enorm veel werk om trottoirs en fietspaden te onderhouden, er bijkomend aan te leggen en de schoolomgevingen veilig te maken.”

“Ook de gemeentelijke dienstverlening kan beter. Die werd enorm afgebouwd zonder dat daar iets tegenover stond. Inwoners moeten nu vrijaf nemen om naar het gemeentehuis te kunnen gaan en de e-loketten zijn nog ondermaats uitgebouwd. Anders wil het gemeentehuis open op zaterdagvoormiddag, een mobiele ambtenaar aan huis en een goed uitgewerkte e-dienstverlening.”

De 23 kandidaten van de lijst Anders zijn, vooraan (op de foto van links naar rechts) Nic Van Zele, Mieke Dhont, Kathleen Dhert, Trees Van Eykeren, Guido Van De Veire, Aurelie Adang, Martin De Wilde, Monique Verschorren, Sabina De Craecker, Chantale Van Damme en Koen Van Ootegem, achteraan: Ellen Moens, Dimitri Van Vooren, Remi Van De Veire, Brenda Van Den Bossche, Betty Bauwens, Jeroen Van Hyfte, Sandra Cooman, Kris De Scheemaecker, Jeroen Van Vlaenderen, David Windels, Rudi Steyaert en Marc Bobelyn. Enkel de drie topplaatsen zijn al ingevuld: Trees Van Eykeren op één, Guido Van De Veire op twee en Rudi Steyaert als lijstduwer.