Sarah Palin beetgenomen door Sasha Baron Cohen: ‘Pervers’
Foto: REUTERS

De voormalige gouverneur van Alaska Sarah Palin zegt dat de Britse komiek Sasha Baron Cohen haar heeft misleid voor een ‘pervers’ interview.

Sasha Baron Cohen, vooral bekend van zijn typetjes Borat en Ali G., deed zich volgens Palin voor als een gewonde militaire veteraan. Zelf vindt ze de grap erg misplaatst.

‘Ja, we zijn beetgenomen’, schrijft ze op Facebook. ‘Dat is je gelukt, Sacha. Voel je je goed nu? Net zoals een lange lijst van bekende Amerikanen ben ik het slachtoffer van de boosaardige, parasiterende, zieke “humor” van de Britse “komiek”.’

Documentaire

De voormalige gouverneur dacht dat het interview voor een historische documentaire op Showtime was en reisde met een van haar dochters naar Washington DC. ‘Ik doorstond een lang interview vol met een hollywoodiaans gebrek aan respect en sarcasme. Uiteindelijk had ik er genoeg van en heb ik het interview verlaten.’

Na het interview hebben de producers haar met opzet aan de verkeerde luchthaven afgezet, zegt de Republikeinse vicepresidentskandidaat van 2008 nog.

Nieuwe reeks

Maandag raakte bekend dat Sasha Baron Cohen een jaar undercover heeft gefilmd voor een nieuw project voor Showtime. De reeks Who is America? brengt een aantal personen uit de politieke en culturele wereld in beeld. Naar verluidt zouden ook Bernie Sanders en Dick Cheney geïnterviewd zijn.

De reeks gaat op 15 juli in première.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig