CD&V trekt met vernieuwde en verjongde lijst naar kiezer
Heel wat jong geweld op de lijst van CD&V Brakel. Foto: dvp

De CD&V-lijst kreeg een verjongingskuur. Van de 23 kandidaten zijn er bovendien twaalf die zich voor het eerst kandidaat stellen.

‘Zot van Brakel’ is de campagnetitel waarmee CD&V naar de kiezer trekt. Voorzitter Kris Wattez die zijn partij opwerpt als joker in het Brakelse politiek landschap legt uit.

“Met die slogan willen we benadrukken dat we houden van onze mooie gemeente, zijn verenigingen en zijn mensen. En ook dat we alles in het werk zullen stellen om van Brakel dé parel van de Vlaamse Ardennen te maken.”

Verenigingsleven

Wat het programma betreft schuift Wattez enkele punten naar voren: investeringen om het fietsen te verbteren, een nieuw duurzaam administratief centrum en zwembad, de uitbouw van de centrumstraten en deelgemeenten, een oplossing voor de verkeersstromen en de zonevreemde sportterreinen en investeringen in het verenigingsleven.

“Het cement van onze maatschappij”, klinkt het.

Stephan Van Den Berghe (57) is lijsttrekker, Noel Moreels (70) lijstduwer. De nieuwe kandidaten: Valerie Vandermaelen ( 40) , Gregory Baeskens (41), Marijke Vanderdonckt (58), Sidy De Bruyn ( 28), Steffie De Couvreur( 24), Lajos Verlez (26), Bosman Marc (53), Mich Vermeiren (47), Davy Vanderpoorten (33), Vic Carbonnelle (46) en Sabine Vincke (42).

Ook de huidige raadsleden dingen mee naar de gunst van de kiezers: Kris Wattez (51), Lien Braeckman (37), Leen De Langhe (33) Bart Morreels (37) en Lisbet Van de Maele (43).

Net zoals André Soetens (65), Hilde Petrus (51), Marie-Rose Livyns (57) en Hilde De Temmerman (42), zij stonden ook de vorige keer op de lijst.