Tyfoon Maria nadert Taiwan: scholen gesloten
Taiwan maakt zich op voor de naderende tyfoon Foto: REUTERS

De tyfoon Maria nadert Taiwan en brengt mogelijk harde windstoten en hevige stortregens met zich mee. Verschillende vluchten werden geannuleerd.

Op het eiland in de Oost-Chinese Zee zijn dinsdag al tientallen vluchten geannuleerd en de scholen blijven er gesloten. De melden de meteorologische diensten van Taiwan.

De tyfoon bevindt zich op zo’n 500 kilometer van de kuststad Yilan, in het noordoosten van Taiwan. De windsnelheden lopen dinsdag op tot 190 km/u.

De weerdiensten verwachten dat Maria de grootste impact heeft van dinsdagavond tot woensdagochtend. In sommige regio’s kan het erg hard regenen en kan er tot 500 millimeter water vallen. De autoriteiten hebben al maatregelen genomen om overstromingen en aardverschuivingen tegen te gaan.

In vijf steden zijn dinsdag alle scholen en kantoren gesloten. De luchtvaartmaatschappij UNI Air heeft dinsdag al 70 vluchten geschrapt. Verder zijn ook vluchten naar Hongkong en Taipei geannuleerd.

Taiwan wordt tijdens de zomer vaak getroffen door tyfoons. Vorig jaar raakten een honderdtal mensen gewond toen tyfoon Nesat over het eiland raasde.