Dit waren de flops van Rock Werchter
Foto: Koen Bauters
1

Khalid

Een beetje Bieber in The Barn

Let's do all the stupid shit that young kids do': het waren de eerste woorden van Khalid in The Barn, en ze golden als mission statement.

Op zijn debuut American Teen verkent de 20-jarige Texaan 15 nummers lang het leven en welzijn van Amerikaanse tieners. Met succes: hij deelt de observatievaardigheden van zijn goede vriendin en collega-tieneridool Lorde. 'Because I'm 18, and I still live with my parents', klonk het in de vrolijke opener. 'They're not like yours/ well yours are more understanding', zagen we tieners in het publiek mekaar toezingen.

naar de recensie >
2

IAMDBB

High van het geleuter

Sommige artiesten braken geen letter uit tussen hun songs, anderen outen zich als spraakwaterval. IAMDDB behoort, euh, tot die tweede categorie. Volmondig zelfs. Goed voor de sfeer, maar doodjammer voor de muziek.

Want Diana Debrito, zoals ze echt heet, weet hoe ze haar zelfverklaarde ‘urban jazz’ op smaak moet brengen. Cutting edge r&b met jazzy ondertoon, beetje hiphoptoetsen, een sluwe popvibe en wat exotische frullen die haar Angolese en Portugese roots een zilveren randje geven. Ze werkte niet voor niets samen met jazzvernieuwers als Flying Lotus.

naar de recensie >
3

Sevn Alias

Meer volk aan de burgertent

En drie! En twee! En drie-twee-een! Wie niet kon aftellen, heeft dat na de set van Sevn Alias feilloos onder de knie - hij deed het zo'n keer of zeventig.

De shows van de 21-jarige Nederlander zijn er dan ook op gericht het publiek aan het springen te krijgen. Daar heb je weinig meer voor nodig dan een beat en een telraam, leek de rapper te denken: het is dat we 'Kifesh' al eens opzetten in de auto, of we hadden echt geen idee wat hij mompelde.

naar de recensie >
4

Rae Sremmurd

Halfgare rap-’n-roll

‘Belgium, can we rock ‘n’ roll?’ wilden de broertjes Slim Jxmmy en Swae Lee van Rae Sremmurd weten. Dikke trapbeats dropen van de tape. Rap is de nieuwe rock-‘n-roll, of dat wilden de jongens van Rae Srummerd ons toch doen geloven.

Hiphop met de swag van een rockster, dat betekent voor de boys: in een roze Kappa-outfit heftig brullen in de microfoon terwijl hun beatbakker om de haverklap een kermistoeter laat weerklinken over de wei. Waterflesjes leegschudden over de frontstageruimte, dat ook. En tattoos showen.

naar de recensie >

Foto's: Koen Bauters

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in