Khalid: Een beetje Bieber in The Barn
Foto: Koen Bauters
Let's do all the stupid shit that young kids do': het waren de eerste woorden van Khalid in The Barn, en ze golden als mission statement.

Op zijn debuut American Teen verkent de 20-jarige Texaan 15 nummers lang het leven en welzijn van Amerikaanse tieners. Met succes: hij deelt de observatievaardigheden van zijn goede vriendin en collega-tieneridool Lorde. 'Because I'm 18, and I still live with my parents', klonk het in de vrolijke opener. 'They're not like yours/ well yours are more understanding', zagen we tieners in het publiek mekaar toezingen.

Khalid zelf zagen we het echter amper meelippen: hij zong ongeveer even vaak mee met zijn tape als Justin Bieber. Er waren wel meer parallellen met de Canadese popster: ook Khalid steunde op een schare danseressen voor dynamiek in de show, had enkele rijen absoluut adorerende fans voor de neus, en leek verbazend weinig solide songs te hebben voor iemand met vijf Grammy-nominaties onder de arm.

Vielen door de mand: 'Another sad love song' (dat klonk als, welja, net dat) en het van overdreven dramatische uithalen voorziene 'Angels' (dat handelde over hoe hij wel eens engelen zag). Pakte wel goed uit: de feestelijke single 'Young, dumb and broke' (waarover die ging kan u zelf wel uitvissen).

Khalid toonde zich op zijn best wanneer hij aan de slag ging met tiener-vocabulaire, zoals in 'Location', over een pin droppen zodat je booty call weet waarheen. Maar zijn Barn-brede glimlach en felle neonlichten verhulden amper een flinterdunne show. Dan toch liever opnieuw Lorde, volgende keer.