Angèle: 20.000 man in de slaapkamer
Foto: Koen Bauters
Opkomen deed Angèle met 'La Thune', nog altijd maar haar derde single.

Het is gezellige reggaepop waarin de 22-jarige Bruxelloise een van de meest gesofisticeerde fileringen van Instagram serveert die we de jongste tijd al hoorden. Misschien omdat zij, met haar 330.000 volgers, ook iets beter dan andere artiesten vat hoe bitterzoet het spel van intimiteit in ruil voor 'instafamousness' kan zijn.

Ook haar andere songs klonken een beetje zoals haar lichtblauwe, met wolkjes bestikte zijden badjas eruit zag: zonnig, zomers, dartel. 'Les matins' en 'Balance ton quoi' dreven op kinderlijk schattige keyboarddeuntjes, maar dat laatste herbergt wel een stevige sneer naar #MeToo-varkens.

Radiohits 'Loi de Murphy' en 'Je veux tes yeux' bleven de sterren van de set - de songs tussenin verrieden dat er nog veel kaf in Angèles jonge oeuvre zit. De zus van Roméo Elvis, die hier zondag KlubC op stelten komt zetten, compenseerde het met veel humor en zelfrelativering. Niks 'high concept': Angèle danste rond alsof The Barn een slaapkamer was. Maar dan eentje met plaats voor 20.000 toeschouwers.

Afsluiten deed ze met de luiheidsode 'La flemme'. Die hoofdzonde lijkt echter niet aan de zangeres besteed. Bij 'Flou', een nummer dat ze drie weken geleden pas schreef, mocht haar liveband (drummer, toetsenist en bassist) plaats ruimen voor een sampler, als om te tonen: ik kan het ook allemaal lekker zelf. De dance-beat smaakte naar Christine and the Queens - het popgoud blijft dus door Angèles aderen stromen. Haar debuutalbum komt uit in oktober: we kunnen al niet wachten.