Angus and Julia Stone: De beertjes bijten
Foto: Koen Bauters
Angus en Julia Stone waren toch die schattige koalabeertjes van down under met hun folky hippieliedjes? In The Barn begonnen ze eraan met een woeste zigeunerviool, dreigende toetsen en Angus die zo gekwetst als Jeff Buckley zong.

Dat was eigenlijk wel een prettige verrassing. 'Snow', de titelsong van hun laatste plaat, klonk bijna als een wiegenliedje in vergelijking, met Julia die haar stem rond schattige 'la la la's' krulde. Mooi decor trouwens, met die kale boom en de dwarrelende sneeuw. Verder in de show werden veelkleurige, tatoeage-achtige beestenkoppen geprojecteerd. Hier was over nagedacht.

Maar op die nieuwe plaat staat nog meer stevig werk, zoals het wild gedrumde 'Who do you think you are'. Een oudje als 'Private loans' klonk in vergelijking als een bizar kinderliedje. Wel een geweldige mandolinesolo van Angus. Even later pakte Julia de trompet voor een paar nummers, en die weemoedige toets paste helemaal bij het nieuwe, donkerder materiaal. 

Natuurlijk veerde iedereen op voor 'Big jet plane' - na een lange, rammelende uitleg van Angus. Maar de scherpe tandjes staan deze hippies beeldig.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in